Конкурс за сценарий


Дворецът на щастливите хора и Fun Gen TV организират конкурс за сценарий на тема “Твоят живот е твоят живот”. Тук може да се запознаете с целия РЕГЛАМЕНТ на конкурса.

Лятото е чудесна възможност за творческо вдъхновение! Участвайте в КОНКУРС ЗА СЦЕНАРИЙ ЗА КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ, част от LIFE 2019 А едни от най-добрите български продуценти и сценаристи ще оценят Вашия талант. Трябва ни единствено молив, лист и … проницателен поглед на добрия разказвач.

МОТО НА КОНКУРСА

“Твоят живот е твоят живот” е мотото, основано на думите на Чалрз Буковски, което ще е вдъхновяващо за представените сценарии за късометражен филм. Състезаващите се идеи са за сценарии, трийтмънт или драматургична структура. Трябва да са силно обвързани с тази тема, която може да се интерпретира свободно. Конкурсът е част от програмата на ежегодното събитие по изкуства LIVE – facebook.com/lifebulgaria.org или интернет страницата lifebulgaria.org.

ЖУРИ

Жури, което ще оценя представените сценарии за късометражни филми:

ДИМИТЪР ГОЧЕВ Завършва операторско майсторство в НАТФИЗ. Освен оператор на документални и игрални филми, телевизионни предавания и реклами, той е един от създателите на продуцентски компании „СИА“ и „Камера“. Един от филмите, заснети и продуцирани от него, е „Пазачът на мъртвите“ на Илиян Симеонов, спечелил наградата за режисура на 27-ия фестивал на българския игрален филм „Златната роза“ във Варна. Димитър Гочев участва в създаването на големи рекламни кампании. Продуцент е на няколко европейски копродукции, заедно със световноизвестни режисьори като Милчо Манчевски, Сърджан Драгоевич и др. Продуцира проект по сценарий на световноизвестния сценарист Жан-Клод Кариер. Продуцент е на “Ние, нашите и вашите”, “Под прикритие”, “Революция Z”, “Стъклен дом” и десетки други любими български продукции.

ДОКТОР ПЕТЪР АЙОЛОВ Петър Айолов е роден през 1973 г. в град Пловдив. Той е сценарист и скрипт доктор в едни от най-популярните български тв предавания, музикални клипове и филми. През 2004-2006 г. работи като стажант в продуцентска компания “Dreamtime Entertainment”, Форт Майерс, Флорида, САЩ и като сценарист с Кели Лоундербърг, Ню Йорк, САЩ (продуцент и режисьор на документални филми). Преподавател в СУ “Климент Охридски”, катедра “Радио и телевизия”.

ОРГАНИЗАТОРИ

Културно-образователен център “Дворецът на щастливите хора” Академия по изкуства “Амадеус”

РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРСА

Повече за УСЛОВИЯТА

Изпратете ни Вашите творчески уловени мигове и размисли и нека бъдем заедно причина някой да усети силата на ЖИВОТА днес, тук и сега!

——————
“Твоят живот е твоят живот. Не оставяй да мине в тиха покорност.
Бъди нащрек, има начин за изход. Има светлина някъде там.
Може да не е много светлина, но побеждава мрака. Бъди нащрек.
Бог ще ти предложи шансове. Познай ги, вземи ги!

Не можеш да победиш смъртта, но можеш да победиш смъртта в живота, понякога.
И колкото по-често се научиш да го правиш, толкова повече светлина ще има.
Твоят живот е твоят живот. Знай го, докато го имаш. Ти си прекрасен!
Бог чака да се наслади… на теб!”

Чарлз Буковски